TFFHGD Kocaeli Şubesi’nden kınama 
11 Aralık 2023 13:47

TFFHGD Kocaeli Şubesi’nden kınama 

Kızderbentspor - İzmit FK arasında olaylı maçta hakemin suçlanmasına ilişkin TFFHGD Kocaeli Şubesi bir açıklama yayınladı. Yayınlamış olduğu açıklamada bu olayı kınadı 

Aralık Karamürsel Stadı'nda Kızderbent ve konuk takım İzmit FK karşı karşıya gelmişti. Oynanan maçı 4-2'lik bir skor ile konuk takım İzmit FK kazanırken maç sonrasında olaylar çıkmıştı. Maç sonunda Kızderbentsporlu futbolcu ve taraftarlar maçın hakemi Melih Yıldırım ile rakip takımın futbolcularına saldırmıştı. İzmit FK’dan yapılan açıklamada, soyunma odasında 4 saat mahsur kaldıkları belirtilmişti. Kızderbentspor Kulübü ise ardından bir açıklama yaparak maçın hakemi Melih Yıldırım'ı suçlamıştı. Olayların ardından ise Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Kızderbent- İzmit FK maçı ile ilgili basın açıklaması yayınladı. TFFHGD Kocaeli Şubesi tarafından konuya ilişkin açıklama şu şekilde: 

"ÇOK AĞIR BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI" 

"Genç ve başarılı Hakemlerimizden MELİH YILDIRIM’a karşı Kızderbentspor futbolcuları, yöneticileri ve taraftarları tarafından gerçekleştirilen hakaret, tehdit ve darp eylemleri gerek hakem camiamızda gerekse de spor camiasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Gerçekleştirilen bu çirkin olay kesinlikle kabul edilemez ve sorumluları hem idari hem de adli yönden çok ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır. 

"SALDIRIN, GEBERTİN ÖLDÜRÜN" 

Kocaeli amatör futbolumuzun ceza merci olan İl Disiplin Kurulu'nun, darp olayını gerçekleştiren futbolcular hakkında en ağır cezayı vereceğine inancımız tamdır. Bugüne kadar açıklama yapılmadan beklememizin sebebi Disiplin Kurulu'nun görevini gereği gibi yerine getirmesinden, adli ve idari sürecin olumsuz etkilenmemesindendir. Ancak biz gördük ki aynı hassasiyet saldırıyı gerçekleştirenlerde yoktur. Gazetelere demeç vererek suçluluk ve savunma psikolojisi ile olayın sebebinin Hakem olarak gösterilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. Zira sahanın kapılarının açılarak taraftarların ve futbolcuların “saldırın, gebertin, öldürün” bağrışmaları ile hakem arkadaşımıza saldırmasının hiçbir haklı gerekçesi olamaz, olmayacaktır. 

İDARİ VE ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI 

Bahsi geçen çirkin olay ile ilgili her türlü idari ve adli işlem başlatılmış olup, konunun hassasiyetle takip edileceğini, yüce Türk adaletine sonuna kadar güvendiğimizi belirtmek istiyoruz. Görev aldığı müsabakada kamu görevlisi olan hakemimize görevi nedeniyle gerçekleştirilen darp, tehdit ve hakaret eylemlerinin cezasız kalmayacağına, ilgili kişilerin en ağır cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 

"ŞİDDETLE KINIYORUZ" 

Sahalarımızda bu tür olaylar görmek istemiyoruz ve Kocaeli futbolunun bu olaylarla anılmasını istemiyoruz. Bu tür olaylar karşısında tutumumuz en sert bir şekilde devam edecektir. Son olmasını dileyerek, bu olaya karışan ve saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, hakemimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." 

X